0549 268 4848 renklitatilcom@gmail.com
0549 268 4848 renklitatilcom@gmail.com

Yamaç Paraşütü

Nerede, Ne Zaman, Nasıl Yapılır?

Adrenalin ve macera sevenlerin ilk tercihi özellikle de yaz sezonu içerisinde farklı ekstreme sporlara yönelmek oluyor. Bu ekstreme sporlar içerisinde Türkiye’nin yapısal olarak uygun olduğu ve çokça tercih edildiği spor dalı ise Yamaç Paraşütü olmaktadır. Yamaç Paraşütü sporunu ilk kez deneyimlemek isteyenler ve bu sporu düzenli olarak yapanlar olarak iki farklı grup bulunmaktadır. Türkiye’nin çeşitli noktasında bambaşka manzaralar eşliğinde ve farklı yüksekliklerden Yamaç Paraşütü yapmanız mümkündür. Yamaç Paraşütü alanında deneyimi ve eğitimi olmayan adrenalin tutkunu kişiler deneyimlemek için genel olarak Tandem Yamaç Paraşütü yapmayı tercih etmektedirler. Tercihini bu yönde yapan kişilerin bir sonraki düşündüğü konu ise 2023 Yamaç Paraşütü Fiyatları olmaktadır.

Yeni yıla girmemiz ile birlikte çoğu alanda fiyat artışları yaşandığı için 2023 Yamaç Paraşütü Fiyatları da herkes tarafından merak edilmektedir.

Yamaç Paraşütü Fiyatları, yamaç paraşütünün yapıldığı bölgeye göre farklılık göstermektedir. Ücretler 800TL ile 2500TL arasında değişiklik göstermektedir. Yamaç Paraşütü için çok tercih edilen bazı noktalardaki Yamaç Paraşütü fiyatlarını şu şekilde sıralayabiliriz

En İyi Yamaç Paraşütü Nerede Yapılır?

Türkiye yükseltileri sebebi ile Yamaç Paraşütü spor dalı için son derece uygun lokasyonlara ev sahipliği yapmaktadır. Bu sebeple her yıl dünyanın çeşitli noktalarından binlerce kişiyi bünyesinde Yamaç Paraşütü için ağırlamaktadır. Ülkemizde farklı tarihlerde birçok kez Yamaç Paraşütü hakkında müsabakalar düzenlenmiştir. Peki Türkiye’de En İyi Yamaç Paraşütü Nerede Yapılır? Diye sorarsanız bu soruya tek bir cevap vermek diğer noktalara haksızlık olacağından sizler için en popüler noktaları sıralayabiliriz:

  • Fethiye Babadağ: Yamaç Paraşütü denince akla gelen ilk nokta elbette Fethiye Babadağ olmaktadır. Ölüdeniz ’in eşsiz manzarası ayaklarınızın altında minyatür bir hal alırken bu nefes kesici manzara ile bambaşka hisler içinde kuşlar kadar özgür bir biçimde süzülmek mükemmel bir his olacaktır. Bu sebeple Türkiye’de yamaç paraşütü yapabileceğiniz en iyi noktaların başında Fethiye’de bulunan Babadağ’dır.
  • Kaş: Yalnızca Yamaç Paraşütü değil aynı zamanda birçok doğa sporuna da ev sahipliği yapan Kaş’ta mükemmel bir atlayış gerçekleştirebilirsiniz. Kaş’ da yapacağınız Yamaç Paraşütü atlayışları için en az 35 en fazla 110 kg olmanız gerekmektedir. Aksi halde atlayış için tehlike söz konusu olmaktadır.
  • Pamukkale: Pamukkale kendine has bir yapısı ve havası olan nadide noktalardan yalnızca biridir. Pamukkale’den yapacağınız atlayışlarda ise sizleri başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz manzaralar karşılayacaktır. Bu nefes kesici manzara ile heyecan verici anlar yaşayabilirsiniz!
  • Alanya: Yaklaşık 800 metre yükseklikten gerçekleştirilen atlayışların iniş durağı ise dünyaca ünlü Kleopatra Plajı’dır. Profesyonel pilotlarla birlikte gerçekleştireceğiniz bu mükemmel deneyim ile kuşlar gibi özgür hissedebilir ve Alanya Yamaç Paraşütü ile bu cennet merkezin eşsiz manzarasını kuşların gözünden izleyebilirsiniz.
  • Nemrut Dağı: 2200 metre yükseklikten yapılan atlayışları ile Nemrut Dağı Yamaç Paraşütü için mükemmel bir adrestir. Nemrut Dağı’ndan başlayan bu efsanevi yolculuk doğanın bambaşka bir boyutunu gözleriniz önüne tüm ihtişamıyla sermektedir. Hem profesyonel hem de amatörler için uygun bir atlayış adresi olan Nemrut Dağı’ndan yapılan atlayışlarda birbirinden değerli tarihi yapıları da görmeniz mümkündür. Bu da onu diğer noktalardan farklı bir kefeye koymaktadır.
  • Çökelez Dağı: Denizli’de yer alan Çökelez Dağı şehir merkezine 30 km mesafede yer almaktadır. 1650 metre yüksekliğe sahip olan bu dağ üzerinde Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası da düzenlemiştir. Uzun mesafe atlayışlar için harika bir noktadır.
  • Ordu Boztepe: Karadeniz’in eşsiz güzelliğini gözler önüne seren Ordu Boztepe’de de Tandem olarak Yamaç Paraşütü programları düzenlenmektedir. Dilerseniz araçlarla dilerseniz de teleferikle ulaşabileceğiniz Boztepe’den gerçekleştireceğiniz atlayışlar bir tarafta şehir merkezinin güzelliği varken bir tarafta da Karadeniz’in eşsiz denizini seyretmek mümkündür.

Yamaç Paraşütü Programlarına Katılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yamaç Paraşütü ekstreme spor dalları arasında yer almaktadır. Ekstreme spor dalları da içlerinde tehlike arz etmektedirler. Ancak bu tehlike durumu gerekli güvenlik önlemleri ve tedbirlerin alınması ile en düşük seviyeye çekilmektedir.

Yamaç Paraşütü programlarına katılmak isteyen kişilerin yükseklik korkusu, panik atak veya atlayış yapamaya engel olacak bir sağlık sorununa sahip olmaması gerekmektedir.

2021 Yamaç Paraüşütü Fiyatları

2023 Yamaç Paraşütü Fiyatları

Sürekli değişen Yamaç Paraşütü fiyatları hakkında ki tüm güncel fiyatlandırmaları bu yazımızda görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca en iyi yamaç paraşütü noktaları ile de bu ekstrem sporu yapmak istiyor iseniz daha heyecanlı bir duruma getirebilirsiniz.
Daha Fazla
Padagliding Ne Demek

Paragliding Ne Demek?

Paragliding heyecanlı ve macera dolu paraşüt ile yapılan bir aktivitedir. Yamaç Paraşütü ( Paragliding hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızın cevaplarını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.
Daha Fazla
Yamaç Paraşütü Nerede Yapılır

Yamaç Paraşütü Nerede Yapılır?

Sizde adrenalin ve heyecan dolu sporlardan hoşlanıyor iseniz yamaç paraşütü ile bilmeniz gereken tüm detayları bu blog yazımızda görüntüleyebilirsiniz. Yamaç Paraşütü hakkında tüm merak ettikleriniz için yazımızın devamını okuyunuz.
Daha Fazla

Proceed Booking