Deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra gece hayatıyla da popülerlik kazanan Bodrum’u yıl boyu birçok yönden keşfetme imkânımız bulunuyor. Tarihi kalıntılarıyla, plajlarının ardında ışıyan evleriyle şiirlere ve şarkılara konu olmuş huzurun merkezi diyebileceğimiz bu güzel ilçenin; kültür-sanat ortamı da son derece kendisi gibi renklidir… Bu yüzden Bodrum’a ne zaman gidileceği de sizlerin beklentilerine göre değişkenlik göstermektedir. Yazımızın devamında Bodrum Gezilecek Yerler hakkında detaylı bilgileri sizlere sunacağız. İsteriz ki tatiliniz için sizlere kolaylık ve Gezilecek Yerler Hakkında avantaj sağlayalım. Ziyaretçilerine çok sayıda seçenek sunan Bodrum her yıl çoğunlukla da yaz aylarında yerli veya yabancı turistle dolup taşmaktadır. Dolayısıyla ilgi alanlarınıza göre sıralayabileceğimiz Bodrum’un rağbet gören gezi mekânlarıyla birlikte Bodrum Koyları ve Plajları hakkındaki içeriğimize de web sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Bitez Plajı: Bodrum’un sıkça ziyaret edilen ve birçok farklı aktiviteye yer verilen, eğlenceli vakit geçirmenin de odağı haline gelmiş özel plajlarından bir tanesidir. Burada kumsalda güneşlenebilir, yürüyebilir ve hatta denizin tadını çıkarabilirsiniz.
Bodrum Kalesi: 1522 yılında, üç tarafı da denizle çevrili kayalıklar üzerine kurulmuş Bodrum Kalesi, günümüzde Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılmaktadır. Burada geçmişe tanıklık etmiş, eski dönemler hakkında ipuçları veren eserleri görebilirsiniz.,
Barlar Sokağı: Bodrum’da, Gümbet’te bulunan gece hayatının en tanındık noktası olan Bodrum Barlar Sokağı eğlence hayatını sevenler için kaçınılmaz bir güzellik sunuyor. Barlar Sokağına uğrayarak eğlencenin ve hareketli atmosferin tadını çıkarmanızı öneririz.
Yalıkavak: Bodrum’a 18 kilometre uzaklıkta olan Yalıkavak, ilk olarak sizleri manzarasıyla ve yel değirmenleriyle karşılıyor. Süngerci mahallesi olarak da bilinen mahalle Türkiye’de bulunan en lüks yatlara ev sahipliği yapıyor. Ayrıca burada bulunan Sanatçılar Sokağı Yalıkavak’a uğrayıp, mutlaka görmeniz gereken yerlerdendir. Manzarasıyla ilgileri üstüne çeken Yalıkavak, yerel lezzetleriyle de son derece meşhurdur. Yalıkavak’ta konaklamanızı öneririz.
Türkbükü: Bodrum’un başkaca turistik mahallelerinden birisi olan Türkbükü her sene çok sayıda tatilciyi ağırlıyor. Birbirinden güzel koylarıyla ve iyi korunmuş düzeydeki limanıyla Türkbükü, Bodrum’un gezilecek önemli rotalarındandır.
Tavşan Adası: Eğer unutulmaz bir gün batımı manzarasıyla karşılaşmak isterseniz, Myndos Antik Kenti kalıntılarından oluşan denizin içindeki Kral Yolu’ndan yürüyerek Tavşan Adası’na ulaşabilirsiniz. Burada güzel bir deneyim yaşamakla beraber, harika fotoğraflar da çekebilirsiniz.
Gümüşlük: Suyun gümüşi rengiyle aydınlatıldığı bir başka yer, Bodrum’da bulunan Gümüşlük… Merkezden 23 kilometre kadar uzakta kalan Gümüşlük’e, Bodrum otogarından düzenli bir şekilde otobüsler hareket etmektedir. Buraya varmak yaklaşık 40 dakika kadar sürüyor. Gümüşlük, hem kültürel anlamda hem de aktivite anlamında özel bir mekân.
Turgutreis: 1970’li yıllara dek Kara Toprak adıyla anılan bölge, bugünkü adını Osmanlı Amirali Turgut Reis’ten alıyor. Bodrum’a gitmeyi düşünenlerin sırf mandalina bahçelerini görmek için bile mutlaka uğramaları gerekir. Turgutreis merkeziyle, sahil şeridiyle ve kendi çevresindeki koylarıyla birlikte yılın her günü ziyarete açıktır.
Halikarnas Mozolesi: Dünyanın 7 harikası listesinde bulunan Halikarnas Mozolesi ve Mozole alanı dünyanın birçok yerinden gelmekte olan turistlerin ilgi odağı arasındadır. Alan günümüzde açık hava müzesi olarak düzenlenip ele alınmıştır. Burada anıt mezarla birlikte, şehrin eski kalıntılarını, çeşitli mimari parçaları görebiliriz.
Antik Tiyatro: Bodrum’da bulunup Halikarnassos Antik Kentinin kuzeyinde yer alan ve bir nekropol olarak kullanılmış Göktepe’nin güney yamacında yer alan yapı; M.Ö 4. yüzyıla tarihlendirilir. Yapı, oturma sıralarıyla Roma İmparatorluk Çağı öncesi mimarisinin karakteristik özelliklerini yansıtır. Antik Tiyatro 13 bin kişilik bir kapasiteye sahiptir. Günümüzde de Arkeoloji turizmine büyük oranda katkı sağlayan önemli bir yapıdır. Burayı ziyaret etmeyi düşünürseniz yanınızda mutlaka bir fotoğraf makineniz olmalı.
Halikarnas Balıkçısını da Es Geçmeyelim… (Halikarnas Balıkçısı Müzesi)
Halikarnas Balıkçısı mahlasıyla hepimizin tanıdığı Cevat Şakir Kabaağaçlı Bodrum’u tam anlamıyla Bodrum yapmıştır. O Anadolu’nun bir diğer Herakleitos’udur. Bodrum’a ilk mavi yolculuğu başlatan nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısıdır. Sabırlık sokakta bulunan müze, günümüzde biraz bakımsız kalsa da Cevat Şakir’i merak eden edebiyat düşkünlerinin burayı görmeden Bodrum’dan ayrılmamaları gerekir.
Bodrum’u bir bütün olarak tanımanız ve keşfetmeniz için Bodrum Gezilecek Yerler hakkında bazı genel bilgileri edinmenizi tavsiye ediyoruz. Bodrum muhteşem özellikleriyle siz değerli misafirlerimize -sokakları, caddeleriyle, tarihi kent dokusuyla, eşsiz koyları ve plajlarıyla- unutamayacağınız bir tatil imkânı sunuyor. Bodrum’un başta gelen yazlık tatil mekanlarının keyfini çıkartmanız dileğiyle…